telf-contactar
10/06/2013
Nou cas d'èxit a Bellsolà
Recentment in2in ha tancat un projecte d'ampliació de servidors i emmagatzematge a l’empresa Bellsolà.

L’empresa Bellsolà va ser fundada l’any 1890 per la família Bellsolà i actualment pertany a un dels grups industrials més importants de Catalunya. A dia d'avui produeix diverses varietats de pa i brioxeria d’alta qualitat.

L’empresa tenia previst actualitzar el seu ERP, Microsoft Axapta 3.0 a Microsoft Dynamics AX 2012 i aquest canvi implicava un augment de recursos informàtics per poder donar abast als nous requeriments.
Els sistemes informàtics de Bellsolà, estaven funcionant sobre una infraestructura de servidors virtuals amb VMware, la qual no tenia recursos disponibles per suportar les prestacions del nou ERP. Davant aquesta necessitat, el departament informàtic de Bellsolà, coneixent el bon nivell d’especialització d’in2in, s’hi va posar en contacte per demanar un estudi d’aquest projecte.

La instal·lació de VMware existent comptava amb dos servidors físics, una mica vells, que suportaven tots els servidors virtuals de l’empresa. Aquests servidors físics estaven al límit de les seves capacitats. L’emmagatzematge el proveïa una cabina FC (fibre channel) d’altes prestacions, on hi havia tots els servidors virtuals de l’empresa, tant els servidors que precisen millor rendiment, com els que menys.

Amb el projecte dut a terme per in2in, s’han millorat els següents aspectes:

Actualització de versió:

S’ha actualitzat tota l’infraestructura de VMware a la versió 5.1, per tal d’aprofitar totes les millores que aporta. S’ha assegurat la continuïtat del servei implementant el clúster d’alta disponibilitat de VMware que permet engegar de nou els servidors virtuals, davant la fallada d’un servidor físic o del propi servidor virtual, en només pocs segons.


Més capacitat de procés:

S’han substituït els dos servidors físics existents per tres servidors nous de molt altes prestacions, equipats amb dos processadors de 8 nuclis cada un, disposant d’un total de 48 nuclis per donar servei als servidors virtuals.
A part d’augmentar la capacitat de procés, s’ha aconseguit afavorir el llicenciament per CPU fent que el còmput total de processadors dels servidors nous (2 processadors x 3 servidors) sigui inferior al dels servidors vells (4 processadors x 2 servidors). 


Més capacitat d’emmagatzematge:

S’ha ampliat la capacitat d’emmagatzematge incorporant una segona cabina, aquesta amb tecnologia iSCSI, aconseguint una xarxa d’emmagatzematge híbrida amb FC i iSCSI. L’enfoc ha estat el d’alliberar de càrrega i de capacitat, la cabina d’altes prestacions, la FC i deixar-hi només els servidors que requereixen més rendiment, concretament els de l’ERP i els de les connexions remotes. La nova cabina, provisionada amb 3,6TB de capacitat, s’ha utilitzat pels servidors de menys prestacions, com ara els d’infraestructura, els de fitxers, els d’impressió, etc...
Aquest projecte consistent a canviar tota la base dels equips que fan funcionar els servidors virtuals de l’empresa s’ha finalitzat molt satisfactòriament, sense interrompre l’activitat de l’empresa. 

El Sr. Jordi Solé, director de la gestió de persones, organització i sistemes, ho explica així:

"La renovació del sistema de virtualització ha estat un èxit, ha augmentat de forma molt considerable la capacitat de processament i de disc dels sistemes i s’ha fet sense afectar en cap moment la producció de l’organització, l’impacte ha estat zero. Cal dir que som una empresa que treballa  de forma continuada, 24x7. In2in ha destacat pel seu compromís i implicació. Aquest projecte ha complert totes les expectatives i ha finalitzat amb gran professionalitat, aconseguint els objectius i amb una excel·lent coordinació amb el nostre departament informàtic."

Parlem cara a cara
Si tens dubtes et responem directament des de Skype.
Mi estado