telf-contactar
23/11/2012
Projecte alta disponibilitat a G. L. Vilarroya
in2in ha finalitzat amb èxit el projecte d’alta disponibilitat de la base de dades principal del Grup Logístic Vilarroya en un entorn virtualitzat.

Grup Logístic Vilarroya, SL, hereva de Distribucions Vilarroya, SA, fundada l’any 1989 és una empresa dedicada a la distribució de premsa, revistes, llibres i productes de papereria.
Ubicada a Riudellots de la Selva des de l’any 2007 disposa, en l’actualitat, d’una plantilla de 35 treballadors i una xarxa de distribució formada per 60-70 transportistes autònoms, que donen servei a tota la província de Girona.
L’activitat de l’empresa exigeix una gran disponibilitat dels sistemes informàtics. Una sèrie d’avaries en el sistema informàtic anterior no garantien aquesta disponibilitat, de manera que l’empresa estava exposada a una aturada si hi havia un altre problema.
Així, la premissa principal d’aquest projecte ha estat muntar un sistema de molt alta disponibilitat per a la base de dades de l’ERP de l’empresa i, alhora, millorar el rendiment per reduir el temps de finalització d’alguns processos llargs.
Per assolir-ho, s’han incorporat dos servidors d’altes prestacions i una cabina de discs SAN.
A aquests dos servidors se’ls ha instal·lat el VMware vSphere 5.1 i se’ls ha presentat el disc de la cabina, prèviament configurat amb RAID de discs per tenir un alt rendiment.
L’empresa disposa d’un ERP específic del sector, que està recolzat sobre una base de dades Oracle. La llicència de l’ERP inclou la llicència d’Oracle amb un contracte tipus royalty, de manera que aquesta llicència no disposa de les característiques avançades per configurar una alta disponibilitat pel que fa al mateix Oracle.
Per això l’elecció ha estat muntar un clúster de Microsoft MSCS amb dos Windows 2008 R2 Enterprise, els quals clusteritzen els serveis d’Oracle formant un clúster actiu/passiu.

visio_noticia_vilarroyaUn cop assolit l’objectiu d’alta disponibilitat de l’Oracle, s’ha posat molt èmfasi a aplicar una sèrie de tècniques específiques i recomanacions del fabricant per optimitzar el rendiment de tot l’entorn virtual i millorar-lo entre un 15 i un 20 %.
Algunes d’aquestes millores incideixen a configurar una gestió de memòria i CPU òptimes per a les màquines virtuals, utilitzar jumbo frames a la xarxa aïllada de la cabina i establir els valors de reserves i shares òptims.
Totes aquestes millores del sistema s’han executat sense interferir en la feina habitual de l’empresa, tal com s’havia acordat. 

El Sr. Carles Vilarroya, director general del Grup Logístic Vilarroya, ho explica així:

"A mitjans de l’any 2011 ens vam proposar fer un important canvi informàtic a la nostra empresa. Els servidors amb què treballàvem s’anaven tornant obsolets i, per les característiques del nostre negoci no ens podíem arriscar a tenir una aturada, ja que la nostra activitat es desenvolupa els 365 dies de l’any per donar servei a tots el nostres punts de venda.
Una vegada presa la decisió ens vam trobar amb el primer problema, que ja havíem tingut en canvis anteriors: a qui encomanàvem la tasca? Si bé pel que fa al software teníem molt clar que el confiàvem als nostres actuals proveïdors, no passava el mateix amb el hardware.
El primer contacte amb in2in, a través d’MCS, ens va portar a conèixer un grup de gent molt jove, amb moltes ganes de treballar i que ens va semblar que tenien les idees molt clares, malgrat no haver dut mai a terme un projecte per a una empresa de distribució de premsa.
La veritat és que una vegada substituïts els servidors i amb tota la nova tecnologia no podem estar més que satisfets de la tasca d’in2in: s’ha fet en el termini programat, sense incidències ni aturades no previstes i amb un afegit per a nosaltres molt important: ha estat un canvi que en cap moment ha fet aturar l’activitat, tant pel que fa al servei amb els nostres clients i proveïdors de l’empresa, com pel que fa a la producció del personal de l’empresa."
Parlem cara a cara
Si tens dubtes et responem directament des de Skype.
Mi estado