telf-contactar
01/08/2012
Projecte de VoIP a Ajuntament de Palau-Saverdera
Projecte de substitució de la centraleta IP i els telèfons a l'ajuntament de Palau-saverdera

Aquest mes de juny, in2in ha portat a terme el projecte de renovació de la infraestructura telefònica de l’ajuntament de Palau-saverdera, així com també les millores en la xarxa interna i la connexió a internet.
Palau-saverdera amb una superfície de 16,5 km2 és un poble situat a l’Alt Empordà, molt a prop de la vila de Roses, amb una població d'uns 1.500 habitants. Conegut també com el balcó de l’Empordà és reconegut arreu pels seus bons olis i vins.La telefonia de l’ajuntament de Palau-saverdera constava d'una centraleta Neris de Telefónica amb dues línies analògiques d’entrada i amb telèfons analògics en cada lloc de treball.
A causa dels problemes que s'experimentaven a l'hora de poder rebre i/o fer trucades, el consistori ha apostat per dur a terme una renovació de la xarxa de veu i per substituir la centraleta antiga per una de nova, una IP de la marca Cisco, en concret el model UC540W.

UC540W        Aquesta centraleta suporta tres tipus de connexions:
 1. línies analògiques (RTB)
 2. línies digitals (RDSI)
 3. trucades SIP directament per internet.

En aquest projecte, i a causa de les necessitats de l’ajuntament, s’ha optat per posar dues línies RDSI (que permeten fins a quatre trucades simultànies) + 1 línia analògica per al fax + 2 línies analògiques per a trucades a mòbils.

Aprofitant el canvi de centraleta, també s’ha reestructurat la xarxa interna modernitzant els equips de xarxa, de manera que s'ha aconseguit més seguretat en la connexió a internet i un major control en les connexions d’entrada i sortida. S’han posat switchs gestionables, també de la marca Cisco, que donen fins a 1 Gbps de velocitat en la xarxa interna i que han substituït els switchs vells de gamma domèstica, que només donaven velocitats de 10/100 Mbps.

Aquest projecte també ha inclòs la substitució dels antics terminals telefònics per nous telèfons IP, també de la marca Cisco.


telefons-cisco        Algunes de les funcionalitats d’aquests telèfons són:
 • transferència de trucada
 • identificació de trucada
 • opcions de trucada silenciosa
 • timbre diferent per línia
 • desviament de trucada manual o automàtica
 • aparcament de trucada o trucada en espera
 • bústia de veu
 • operadora automàtica
 • música en espera

La telefonia IP és una tecnologia a l’alça, ja que s’integra perfectament en la xarxa basada en IP (comunicacions de veu i dades) i permet ser gestionada des de la mateixa infraestructura. Els elements bàsics que formen aquest sistema són la centraleta o gateway IP i els diversos telèfons.

Els avantatges principals de la telefonia IP són:     
 1. simplificació de la infraestructura de comunicacions a l'empresa
 2. integració de les diverses seus i treballadors mòbils de l'organització en un sistema unificat de telefonia amb gestió centralitzada
 3. trucades internes gratuïtes, plans de numeració integrats i optimització de les línies de comunicació
 4. mobilitat i accés a funcionalitats avançades

 

 
 

Parlem cara a cara
Si tens dubtes et responem directament des de Skype.
Mi estado